Pasta Mancini

Pastificio Mancini

Onze familie produceert pasta van topkwaliteit uit tarwe die we verbouwen in 10 hectare eigen velden in Le Marche, Midden-Italië. We hebben dit land drie generaties lang in het ongerepte landschap van dit prachtige heuvelachtige gebied gewerkt. We oogsten het graan in juni en juli en roteren de velden met andere gewassen zoals zonnebloemen en tuinbonen.
Om voedzame, goed gearomatiseerde pasta te krijgen, moet je beginnen met de beste variëteiten van harde tarwe. Daarom hebben we besloten om onze eigen te laten groeien en onze pasta alleen van deze versgemalen tarwe te maken.
We bouwden een op maat ontworpen, kleine fabriek in het midden van de graanvelden, zodat we de kwaliteit van onze tarwe en elke fase van de deegwarenproductie konden controleren.
We gebruiken bronzen mallen voor de elf pasta-vormen die we produceren: ze geven een ambachtelijke, getextureerde afwerking aan de pasta waardoor deze zijn sauzen beter vasthoudt. De pasta droogt langzaam bij zachte temperaturen en behoudt zo alle tarwesmaak en voedingsstoffen.
Tegenwoordig laat Massimo Mancini zich leiden door de leer van zijn overleden grootvader, Mariano, terwijl hij samen met zijn vader, Giuseppe, een aantal van de beste Italiaanse pasta's produceert.

Sale

Unavailable

Sold Out